Η ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΝ… «ΔΙΑΤΡΟΦΗ»!!!


«Το ήθος της πολιτικής είναι και προοπτικά γίνεται και ήθος της κοινωνίας».

Παύλος Μπακογιάννης


Μόνο μέσα από αυτή τη ρήση του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, κατά του οποίου συμπληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 21 χρόνια από την άνανδρη και δολοφονική επίθεση των τρομοκρατών της πάλαι ποτέ «17 Νοέμβρη», μπορεί να εξηγηθεί η πρόσφατη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι… «μαζί φάγαμε τα λεφτά» (!!!). Πάντως, εάν και μόνο συνειρμικά συγκρίνω την εικόνα του σωματότυπου του αγρίως φορολογούμενου μέσου Έλληνα πολίτη με εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τολμώ να πω ότι ο κ.Πάγκαλος κάνει πολύ μεγάλο λάθος!!! Εκτός και αν, ο ελληνικός λαός, έχει καλύτερο… «μεταβολισμό» από εκείνον του κ.Πάγκαλου και… «καίει» ευκολότερα από εκείνον τα φαγωθέντα χρήματα!!!
«Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», «Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι». Τάδε έφη – ο κάτοχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», μαζί με τη σύζυγό του, «58 (!!!) ακινήτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων» και … «μεγαλοκτηματίας από ατυχείς συγκυρίες» -Θεόδωρος Πάγκαλος, βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην υπουργός, εγγονός του στρατηγού, πολιτικού και δικτάτορα μεταξύ 1925 – 1926 Θεοδώρου Δ. Πάγκαλου και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου, υιού, αντίστοιχα, του αείμνηστου πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου και εγγονού του αειμνήστου «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου. Δεν πιστεύω να μίλησε κανείς για οικογενειοκρατία…
«Το μνημείο αυτό δεν ανήκει ούτε στους σημερινούς Τούρκους ούτε στους σημερινούς Ελληνες. Οποιος έρχεται στην Αγία Σοφία είτε είναι Τούρκος, είτε είναι Ελληνας, είτε είναι Αφγανός, είτε είναι Κινέζος, ζει τα ίδια συναισθήματα (...). Υπάρχουν Ελληνες που επιθυμούν να πάρουν πίσω την Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν και Ελληνες που επιθυμούν να μπουν και πάλι στην Αγία Σοφία. Ισως να υπάρχουν και Τούρκοι που επιθυμούν να φθάσουν και πάλι στη Βιέννη. Όμως, αυτοί δεν εκπροσωπούν τον μέσο όρο των ανθρώπων των χωρών μας».
(Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη Σμύρνη, με αφορμή, τη ματαίωση της λειτουργίας στην Αγία Σοφία).
Γιατί, κύριε Αντιπρόεδρε, μας ανήκουν τα… Ίμια, που έχουμε το «θράσος» να ζητάμε και την Αγια – Σοφιά από τους Τουρκαλάδες; Πού είναι οι αλήστου μνήμης εποχές εκείνες, τότε που, ο την εποχή εκείνη (1996) αμερικανός υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ υποστηρίζει ότι του είχατε πει (και που επιβεβαιώνει και ο τότε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων) το αμίμητο: «Ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα Ίμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε»;
«Οι πολίτες της χώρας να ακούνε λιγότερο τη φωνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ιουλίου Καίσαρα και του Χριστού ή άλλων προσώπων που δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στο ακουστικό μας σύστημα»!!!
(Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εφημερίδα «Απογευματινή», Σάββατο, 16 Μαρτίου 1996, σελ. 7, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ως… «παιδισμό» (sic!!!) τον επηρεασμό των ατόμων από προσωπικότητες, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρ και ο Χριστός!...»
Πες τα, «Χρυσόστομε»!!! Ποιος είναι αυτός ο … Χριστός, ο υιός του Θεού, τη φωνή του οποίου τολμούν και ακούν οι Έλληνες; Και είναι άξιον απορίας, πώς ακόμα δεν έχει μηνύσει τους ιστορικούς, που έχουν το… «θράσος» και αποκαλούν τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα… «Μέγα» και τον Γάιο Ιούλιο… «Καίσαρα».
ΑΙΣΧΟΣ, ανιστόρητοι ιστορικοί!!!
«Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα (σ.σ.: αλίμονο). Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα (σ.σ: χωρίς να προσμετράτε σε αυτόν τις αμοιβές από τη συμμετοχή σας στις διάφορες επιτροπές). Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί».
Και οι πολίτες της Ηλείας με τις οικογένειές τους, κύριε Πάγκαλε, με «μόλις» … 4.800 ευρώ αμοιβή το μήνα, σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά, ότι δεν πήγαν φέτος διακοπές. Εδώ να δείτε… οικογενειακά δράματα: κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων, οι μητέρες έχουν πάρει τα παιδιά τους και μένουν στο πατρικό τους εγκαταλείποντας τον σύζυγό τους, οι σύζυγοι κοιμούνται στην… μπανιέρα, τα παιδιά δεν αναγνωρίζουν τον πατέρα τους, κ.α. Θα πρέπει να λέτε και «ευχαριστώ», κύριε Πάγκαλε, που συμμετέχετε προσωπικά σε μια κυβέρνηση που περιέκοψε άγρια μισθούς και συντάξεις πείνας (μεταξύ των οποίων και το δικό σας μισθό) και η γυναίκα σας και τα παιδιά σας, απλά… «έχουν δυσαρεστηθεί», επειδή θα αναγκαστείτε να… «περικόψετε τις διακοπές σας» (άκουσον, άκουσον)!!!
«Μαζί φάγαμε τα λεφτά», κύριε Πάγκαλε, που έχετε διορίσει υπαλλήλους σας στη Βουλή. Και τώρα, δεν μπορούμε να τα… «χωνέψουμε»!!! ΠΑΡΑΦΑΓΑΜΕ!!! Εξαντλήθηκαν οι σόδες, τα πάσης φύσεως ανθρακούχα νερά και η Coca Cola από τα περίπτερα και τα ράφια των super market, άφαντα τα αντιόξινα από τα φαρμακεία, «πέτρα» το στομάχι του λαουτζίκου!!! ΕΛΕΟΣ, κύριε Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης, ΜΑΣ… ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ!!!


Υ.Γ. 1: Αλήθεια, κύριε Πάγκαλε, μήπως γνωρίζετε να μας πείτε, πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας διόρισαν τις θυγατέρες τους, τους κολλητούς τους και τις ανηψιές τους στη Βουλή; Πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες και αίμα; Πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες ετοιμάζονται να παραδώσουν σε επενδυτές πρώην αεροδρόμια, παραλίες, βουνά και ότι άλλο μπορεί να αξιοποιηθεί από το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο και διαγκωνίζονται για το ποιος θα χειριστεί τις επενδύσεις; Πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες διέλυσαν το σύστημα δημόσιας Υγείας και Παιδείας; Πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες συμμετείχαν ανελλιπώς, όπως εσείς, στις κυβερνήσεις των υποθέσεων Οτσαλάν, της περίφημης Σημιτικής φράσης «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς», του χρηματιστηρίου, των μαύρων ταμείων της SIEMENS και των Τσουκάτου- Μαντέλη κλπ.; Τέλος, πόσοι και ποιοι ανώνυμοι πολίτες, κύριε Πάγκαλε, διόρισαν τους κολλητούς και τους κομματικούς φίλους τους στο Δημόσιο, για να επανεκλεγούν βουλευτές;

Υ.Γ. 2: Εάν, κύριε Πάγκαλε, «δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι», όπως έχετε δηλώσει, τότε, εκείνοι που τους διόρισαν, τι είναι;



Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Δάσκαλος – Δημοτικός Σύμβουλος Βώλακος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Από το Blogger.