176.000 ΛΟΥΚΕΤΑ...


Λουκέτο, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να βάλει μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία,).

175.000 μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή το 20,9%, θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα σχεδόν διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, αφού σε ανάλογη έρευνα, τον Μάιο του 2009, ήταν 11,7%.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2011.

Το 26% των επιχειρήσεων είναι έτοιμες για μετεγκατάσταση για φορολογικούς λόγους, ενώ μία στις δέκα επιχειρήσεις υφίσταται καταλυτικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ.

Άλλες περίπου 200.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 23,5%, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συνέχιση της δραστηριότητάς της.

(ΠΗΓΗ: Έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Πού πάμε; Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Τι θα γίνει;

Αυτά αναρωτιέται σήμερα ο λαός της Ηλείας και, κατ’ επέκταση, ο ελληνικός λαός. Μίλησε κανείς για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές; Μίλησε κανείς για… «Καλλικράτη»; Πέρα των υποψηφίων, ουδείς άλλος. Ένα μόνο αίσθημα πλανιέται παντού: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!! Απογοήτευση για το έργο της κυβέρνησης. Απογοήτευση για την πολιτική και τους πολιτικούς. Απογοήτευση για την οικονομία. Απογοήτευση για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Απογοήτευση για εκείνους τους τοπικούς μας άρχοντες που, τόσα χρόνια τώρα, πήγαν να μας σώσουν και… σύσσωμοι βρεθήκαμε στο βυθό. Απογοήτευση για τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, που, σήμερα, μας υπόσχονται να μας μάθουν να κολυμπάμε στη θάλασσα της προόδου και της ανάπτυξης, ξεχνώντας να μας ξεκολλήσουν από το βυθό. Απογοήτευση για το παρόν. Απογοήτευση για το μέλλον. Απογοήτευση… Απογοήτευση… Απογοήτευση…

Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς ότι, στο νομό Ηλείας, σήμερα, οι μόνοι που μπαίνουν στα καταστήματα, είναι οι… υποψήφιοι των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων!!! Πού να μπει πελάτης!!! Αντίθετα, μέχρι τις εκλογές, οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι επαγγελματίες και όλοι εμείς θα είμαστε οι… «πελάτες» των υποψηφίων!!! Α, και να μην το ξεχάσω: και των ελεγκτικών οργάνων της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), που, αυτές τις μέρες, έχουν ξαμοληθεί στο οδικό δίκτυο του νομού μας, σε πόλεις και χωριά, σε μικρομάγαζα, μπας και εντοπίσουν κανέναν καφετζή με… κότερο (ένεκα των γνωστών και νοστιμότατων «υποβρυχίων» που σερβίρουν – αν σερβίρουν ακόμα-) ή κανέναν χασάπη με βίλα - ψυγείο στην Εκάλη, ή κανέναν μανάβη με αδήλωτη πισίνα (για να πλένει… τα μαρούλια και τα αντίδια, πριν τα πουλήσει). Βέβαια, αυτό που δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να ελέγξουν είναι, το ποιοι ευθύνονται για το ότι, στην αγορά των πόλεων και των χωριών της Ηλείας που επισκέπτονται (στα «εμπορικά κέντρα», επί το καπιταλιστικότερον), αν ρίξουν ντουφεκιά, δε βαρούν άνθρωπο, ποιοι ευθύνονται για το ότι τα εμπορικής και αγροτικής χρήσης αυτοκίνητα που σταματούν για έλεγχο στους δρόμους είναι σχεδόν άδεια και πάντα φορτωμένα με σαφώς μικρότερης αξίας εμπορεύματα σε σχέση με άλλες χρονιές, ποιοι ευθύνονται για το ότι οι επαγγελματίες βιώνουν στιγμές … 1944 και εντεύθεν, με βερεσέδια και τεφτέρια, τα οποία, όχι μόνο δεν μπορούν να εξοφληθούν, αλλά ούτε καν να… «περαιωθούν». Ποιοι ευθύνονται, τέλος, για το ότι, μετά τη δύση του ηλίου, επικρατεί στις πόλεις και τα χωριά μας μια ιδιότυπη… απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία, όσο χειμωνιάζει, γίνεται ακόμα πιο ορατή.

Η «δεξαμενή των μικρομεσαίων» στην Ηλεία και σε όλους τους νομούς της χώρας έχει στερέψει προ πολλού. Το κράτος έχει μετατραπεί σε ένα αδηφάγο εισπρακτικό τέρας και αρπάζει τα πάντα, όχι όμως από τους πάντες!!! Αύξηση των εσόδων με ταμειακή λογική και, ιδιαίτερα, ως προς τη μείωση μισθών και συντάξεων. Αυτή είναι η κρατική… «λογική» της οικονομικής μας αφαίμαξης, η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης και αυτή, με τη σειρά της, σε «επιδημία» λουκέτων, η οποία, με τη σειρά της, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα εκτινάξει την ανεργία στο 14,5%, και το δημόσιο χρέος στο 155% του ΑΕΠ…

Κατά τ’ άλλα, αυτό που μας απασχολεί σήμερα είναι, ποιον εννοούσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν «….σύμφωνα με κάποια τηλεγραφήματα, αποκάλυψε ότι, κάποια στιγμή, προσπάθησε να συζητήσει το θέμα και να αναζητήσει μια λύση (σ.σ.: για την προοπτική ελληνικής κρίσης) με έναν Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν κατονόμασε, από τον οποίο ωστόσο έλαβε την απάντηση: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» (Πηγή: εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»).

Τελικά, για να ομολογήσει ένας Έλληνας πολιτικός ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε διατελέσει… πρώην Πρωθυπουργός!!! Και βέβαια, για να φτάσει μια χώρα σαν την Ελλάδα σε τέτοιο απερίγραπτό χάλι, θα πρέπει πρώτα να διαφθαρεί και ύστερα να χρεοκοπήσει!!! Σωστές δουλειές, όχι παίξε – γέλασε!!! Πού να τολμήσουν όμως να πουν οι πολιτικοί μας σήμερα ότι η πατρίδα μας έχει ήδη χρεοκοπήσει, ενθυμούμενοι, μάλιστα, το άδοξο τέλος της πολιτικής καριέρας του Χαρίλαου Τρικούπη, όταν αναφώνησε εντός της Βουλής το «Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν» (επί τη ευκαιρία, ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν εκείνος, ο οποίος, ως Πρωθυπουργός (1886-1890), τόλμησε και μείωσε τον αριθμό των βουλευτών από 240 σε 150 (το κατώτατο όριο που προέβλεπε τότε το Σύνταγμα).

Και μετά από τη διαφθορά και τη χρεοκοπία, η ύφεση. Σιγά, η οικονομία … κοιμάται. Και το χάος, ζει και βασιλεύει: Το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου:

  • έβαλαν λουκέτο 8.807 Μ&ΠΜΕ επιχειρήσεις
  • Μείωση κατά 15,5% των νέων επιχειρήσεων συγκριτικά με το 2008
  • Πάνω από 2 δισ. ευρώ είναι οι ακάλυπτες επιταγές.
  • Πάνω από 350.000 νέες εγγραφές στη «μαύρη λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

Στο μεταξύ, το κυνήγι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την εξεύρεση 6 δις με θήραμα τη μικρομεσαία τάξη, καλά κρατεί. Και ένας Θεός ξέρει πόσο θα διαρκέσει. ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!. Τα λεφτά μας λείπουν…

Υ.Γ.: Τελικά, με τόσες φοροεπιδρομές, αυτό δεν είναι κράτος, είναι… βδέλλα!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Από το Blogger.